Rosana Nedelciu

Dezvoltare personală și profesională, cu cap și cu drag 'Smart with Heart' personal&professional development

Detaliul care face diferența la angajare

Ești față în față cu managerul angajator, sau ”șeful” postului pentru care ai aplicat. E clar că ai (ceva din) competențele profesionale necesare. Altfel, n-ai fi aici.

Și v-apucați și vorbiți despre una alta, cu accent pe ce și cum ai făcut. Asta știi. Dacă ai făcut, știi. Și asta se așteaptă și el, să știi să explici ce și cum ai făcut.

Buun.

Dar dacă ce-ai făcut în trecut știi, știi ce ai de făcut și acum?

Pentru că dacă te gândești că scopul tău în echipa sa ar fi să-l (să-i) ”luminezi”, nu știi. Dacă te gândești că scopul tău e acela de a-i arăta cât de valoros ești, nu știi. Dacă te gândești să îi arăți că ești indispensabil și că a fost un nătâng să facă niște lucruri până acum, uite așa, fără tine, nu știi.

Dacă vrei să îi arăți cât de ”deasupra lucrurilor” ești, nu știi.

Pentru că trebuie să fii în poveste. Acolo unde lucrurile se fac. Acolo unde se găsesc soluții. Acolo unde citatele motivaționale au zero utilizare. Acolo unde nu are nimeni chef să facă. Acolo unde toată lumea strâmbă din nas și se mulțumește să critice, în loc să intre în lucruri, în poveste, și să găsească soluții alternative care să transforme strâmbătura într-un zâmbet de satisfacție.

Managerul angajator are nevoie de un om care să facă. Da, cu cap. Așa-i, nu orice. Chiar se așteaptă să îi spui când se îndreaptă într-o direcție mai degrabă nefericită, și asta în limbajul folosit de comun acord între oamenii inteligenți, cel al argumentelor. Dar nu are nevoie de un om cu care să mai vorbească, cineva care să-l ajute cumva să își pună în ordine gândurile, sau care să îl învețe ce e bine și ce nu e bine. Așa cum nu are nevoie de un lingău, nu are nevoie nici de un guru.

Te asigur că, din echipa sa, jumătate exact asta fac, iar el s-a săturat. Are deja ”comentatori, înțelepți, cârcotași, vizionari”. Are deja lângă el oameni gata să-i arate cum nu e bine la ce s-a gândit, cum nu e ok, cum n-o să iasă.

Și caută pe cineva care să-l ia așa cum e. Caută pe cineva care nu-i contestă competențele și experiența și care vrea să îl ajute ca lucrurile să iasă, să se întâmple. În direcția pe care a văzut-o el, în direcția în care crede el. Caută pe cineva care are dorința și energia să pună umărul la treabă, la treaba lui.

Într-o perioadă în care se vorbește mult prea mult despre leadership, viziune, delegare, individualitate, unicitate, ”Eu, eu și viziunea mea”, rămân prea puțini candidați care vor să se ridice de pe jilțul strategului și să pună umărul la împlinirea efectivă a marilor idei. Toți ne vrem strategi, nici unul nu avem chef să fim ”doar” implementatori, mai ales dacă strategia e a altcuiva.

Detaliul care face diferența la angajare este, așadar, acesta: nu îi arăta managerului cum îl vei dezvolta tu personal, sau cum îi vei lărgi viziunea profesională, ci arată-i cum îi vei dezvolta proiectele. Fiindcă, exceptând cazurile nefericite unde piața nu e dezvoltată și e nevoit să accepte orice, în cele din urmă, omul în fața căruia te afli azi la interviu, are nevoie de cineva care face lucrurile să se întâmple. Că ar urma să lucrezi singur sau conducând o echipă, tu transmite clar că ai această competență și vei vedea diferența la angajare.

intoarcerea la camp corneliu michailescu

(foto: Întoarcerea la câmp, Corneliu Michăilescu)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 08/07/2016 by in Career Development, Română and tagged , .

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 167 other followers

Categories

%d bloggers like this: